Ti år med glede, latter, svette, slit og dugnadsånd i Tubakken

Ti år med glede, latter, svette, slit og dugnadsånd i Tubakken

I ti år har Morten Thu Kure, Hanne Thu Kure og Terje Kulleseid laget heiafest i hagen sin når Nordsjørittet, Norges nest største sykkelritt, trår forbi.

Tekst og bilder av Anders Dahle Vedholm

Lørdag 15. juni passerte over 4000 syklister forbi «Gulljakkene» i Tubakken. Kallenavnet kommer av arrangørenes festantrekk, sykkeldrakter og snippkjoler i gull. Sammen med familie, venner og lokale bedrifter sørger de for løye i «Jærens verste bakke». Det vil si, det er mange syklister som kjenner på melkesyra oppover Tubakken – som er den bratteste bakken i det 92 kilometer lange rittet fra Egersund til Sandnes.

Allerede i bunnen av bakken ljomer musikken fra anlegget oppe i bakken. Der holdes det fest og basar hele rittdagen. Med musikk, underholdning, heiarop og glede har Nordsjørittet i Tubakken blitt en institusjon. Her serveres det pølser, is, kaffe og saft til både syklister og publikummere.

Innsamlingsrekord på loddsalg

I tillegg til fest og moro arrangeres det også loddsalg til inntekt for TV-aksjonen i Tubakken denne dagen. I år ble det satt ny innsamlingsrekord på hele 35 000 kroner.

- Det er helt fantastisk! Vi er stumme av beundring over givergleden, og det er helt klart at årets sak er en veldig god sak, sier «Gulljakkene».

- Tusen takk til alle som er med, vi i er utrolig takknemlige for at «Gulljakkene» er med oss år etter år, sier Ann Sesilie Tekfeldt, fylkesaksjonsleder i Rogaland.

Siv Merete Jansen, koordinator i TV-aksjonen, hadde sydd tversoversløyfer i gull som ble overbrakt “Gulljakkene” i anledning tiårsjublieet. Her er Hanne Thu Kure, Terje Kulleseid og Morten Thu Kure sammen med TV-aksjonsleder i Rogaland, Ann Sesilie Tekfeldt.